Syv Tips for å Forberede Hagen din til Sommeren

Nå som sommeren er rett rundt hjørnet, er det på tide å starte planleggingen av hagen din. Med de rette tiltakene kan du få mest mulig ut av din hage i sommermånedene og nyte et flott uteområde for deg selv eller hele familien. 

Det finnes flere ting man bør gjøre for å forberede sin hage til sommer, men her gir vi deg syv tips om alt fra vedlikehold til vekstbetingelser slik at du kan fylle opp med liv og farge i løpet av sesongen. 

Les videre for å finne ut mer om hvordan du best kan klargjøre din hage til sommeren!

1. Utarbeid en plan

Det er viktig å lage en god plan før du begynner på hagen din, slik at du kan ha kontroll over arbeidet som skal utføres og budsjettet ditt. 

Gå gjennom hagen din og kartlegg hvilke deler som trenger vedlikehold eller oppdateringer, inkludert blomsterbed, busker og trær. 

Kanskje du ønsker å legge til noen spesielle elementer som hengende kurver eller skulpturer? Når du har gjort det, kan du begynne å planlegge hvor mye tid og penger du trenger for å få alt på plass.

2. Vannhage

Hvis det er plass til det, er en vannhage et flott tillegg til enhver hage og gir både liv og beroligende lyder som kommer fra bekker eller fossefall. 

Det kan også bidra til å holde gresset kjølig, noe som er nyttig om sommeren.

3. Plant nye blomster

Når våren ankommer, er det på tide å begynne planleggingen av hvordan du skal fylle opp hagen din med liv og farge. Det er mange sommerblomster å velge mellom, fra klatreplanter til små blomsterbed. 

Å legge til nye planter vil gi hagen din et strøk av farger og skape en naturlig atmosfære.

Når det kommer til når du skal plante sommerblomster, er det best å følge sesongen. Selv om du kan finne planter årstider som varer lenger og noen som starter tidlig på våren, er det alltid best å sjekke plantens blomstringstid før du planter.

4. Gressklippere

Nå som våren er her, betyr det at hagen din vil begynne å gror ganske raskt. Dette er når en god gressklipper kommer inn i bildet. 

Når du velger en gressklipper, er det viktig å finne ut størrelsen og typen som vil fungere best for hagen din. 

Hvis du har et stort område, er det best å kjøpe en robotgressklipper som kan ta seg av vedlikeholdet mens du nyter sommeren.

5. Beskytt planter

Når sommersolen går på sitt sterkeste, er det viktig å sørge for at planter og blomster får nok skygge. Plant trær eller busker som kan gi en lav grad av skygge, noe som vil holde plantene friske og mykere om sommeren.

6. Insektsbekjempelse

Insekter kan være et stort problem om sommeren, men det finnes flere måter å kontrollere dem på og unngå skader på planter og blomster. 

En av de beste måtene å bekjempe insekter på er å bruke naturlige produkter, som neem olje eller andre insektmidler. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å holde plantene dine friske, men det vil også bidra til å ta vare på miljøet.

7. Nyt sommeren

Når du har klart hagen din for sommeren, er det bare å nyte! Dekorer med møbler eller utstyr som gir deg muligheten til å nyte sommermånedene. Legg til et utendørs kjøkken eller spesialdesignet uteområde for mer underholdning og hygge. Organiser BBQ-er med venner eller bare lei av stunden med familien og sett deg ned og slapp av.

Og husk at uansett hvilken hage du trenger til formålet, har Landhage et bredt utvalg av maskiner og hjelper til med å lage akkurat den rette hagen for deg.

Med disse syv tipsene kan du forberede hagen din til sommeren på en enkel og effektiv måte, slik at du kan få størst mulig glede av det. 

Vi håper du får en flott sommer med massevis av liv og farge i hagen din. God Sommer!