Oversikt, eksempler, strategier for aktivaallokering

Asset allokering er en sentral del av enhver investeringsstrategi. I dette blogginnlegget vil vi gi deg en oversikt over aktivaallokering, gi noen eksempler og noen strategier for hvordan du kan implementere det i din egen portefølje. Begynn å investere i en anerkjent plattform hvor du vet at du kan øke kapitalen din, og følg den enkle guiden klikk her for mer info.

Asset allokering er prosessen med å dele investeringsporteføljen din

Arbeid med å balansere risiko og avkastning. De viktigste aktivaklassene er aksjer, obligasjoner og kontanter. Hver aktivaklasse har sitt eget sett med risikoer og belønninger, så ved å diversifisere porteføljen din blant dem, kan du minimere den totale risikoen din samtidig som du potensielt kan tjene en høyere avkastning enn du ville gjort hvis du kun investerte i én aktivaklasse.

Det er ingen strategi for allokering av eiendeler som passer alle

Den riktige blandingen av aktivaklasser for deg vil avhenge av dine mål, din tidshorisont og din risikotoleranse. For eksempel, hvis du er pensjonist og stoler på investeringsporteføljen din for inntekt, vil du sannsynligvis ønske å allokere en større del til obligasjoner, som vanligvis er mindre volatile enn aksjer. På den annen side, hvis du er en ung investor med lang tidshorisont, kan du være mer aggressiv i aktivallokeringen din, og investere mer i aksjer, som har potensial til å gi høyere avkastning på lang sikt.

Det er noen forskjellige tilnærminger du kan bruke når du oppretter aktivallokeringen. En vanlig strategi er å allokere en viss prosentandel av porteføljen din til hver aktivaklasse, og deretter rebalansere med jevne mellomrom for å opprettholde dette forholdet. For eksempel kan du allokere 60 % av porteføljen din til aksjer, 30 % til obligasjoner og 10 % til kontanter. Hvis aksjemarkedet stiger og porteføljen din blir for tungt vektet i aksjer, vil du rebalansere ved å selge noen av aksjene dine og kjøpe flere obligasjoner.

En annen tilnærming er å bruke et måldatofond. Med denne typen fond blir aktivablandingen automatisk rebalansert for deg, og blandingen blir mer konservativ når du nærmer deg måldatoen, som vanligvis er pensjonering.

Uansett hvilken strategi du velger

det er viktig å huske på at aktivaallokering bare er en del av en godt avrundet investeringsplan. I tillegg til å diversifisere porteføljen din mellom ulike aktivaklasser, bør du også diversifisere innenfor aktivaklasser. For eksempel, innenfor aksjedelen av porteføljen din, ønsker du å investere i en blanding av store, små og internasjonale selskaper. Dette vil bidra til å redusere risikoen ytterligere, samtidig som det gir potensialet for vekst.

Når det gjelder investering, er det ingen strategi som passer for alle. Den beste tilnærmingen for deg vil avhenge av dine unike omstendigheter og mål. Imidlertid er aktivaallokering en viktig del av enhver investeringsplan, og ved å diversifisere porteføljen din mellom ulike aktivaklasser kan du bidra til å balansere risiko og avkastning.